Este un cod vestimentar definit destul de vag și diferă mult de la țară la țară, de la cultură la cultură.

Apartenența anumitor piese vestimentare la acest cod este îndelung disputată. Dicționarul național australian, Macquarie Dictionary, definește smart casual ca ˝bine îmbrăcat în stil casual¨; dicționarul Oxford definește același termen ca fiind  “un stil relativ informal, curat˝.
Casa de modă Brioni explică stilul casual ca fiind o ținută ce ține mai degrabă de bun gust și de volumul personal de cunoștințe care te ajută să înțelegi mediul în care te desfășori. O ținută smart casual în timpul verii în Sardinia, de exemplu, este cu totul diferită de una smart casual în timpul iernii în Toronto.

Materiale: lână, bumbac, in, mătase, fibre sintetice
Culori: aproape orice, dar e bine să eviți culorile neon. Dacă nu stăpânești foarte bine combinațiile cromatice, e bine să te menții într-o zonă sigură. Așa cum am mai zis acest cod spune mult despre stilul personal.
Paternuri: dungi, carouri, flori , modele geometrice, mari, mici, practic orice.

În concluzie, stilul smart casual este un stil flexibil, foarte personal, în care linia de ordine este relaxat, confortabil, fresh.
În funcție de situație, pe invitațiile anumitor evenimente puteți întâlni clarificări pentru acest cod, adică pot fi acceptate anumite articole, iar altele excluse, cum ar fi blugii, pantalonii scurți și tricourile, mai ales din ținuta bărbaților.

sursa foto: Louis Purple

Cu Ce Ma Imbrac

Author Cu Ce Ma Imbrac

More posts by Cu Ce Ma Imbrac

Leave a Reply