Este o ținută conservatoare de zi, al cărei rol este să te facă să abordezi cu respect contextul de lucru.

Ținuta business este folosită zilnic în anumite profesii sau domenii cum ar fi finanțe, bănci, asigurări, avocatură etc., dar este la fel de potrivită pentru întâlniri sau evenimente de business, chiar și seara. Mai este cunoscută și ca ținută office, business professional sau business formal.

Ținuta business pentru bărbați:

  • Costumul este de culoare închisă: gri, bleumarin, maro sau negru.
  • Cămașa pentru costum este obligatoriu cu mânecă lungă, de obicei albă sau bleu, dar poate fi și în alte nuanțe pastel: roz sau lila.
  • Cravata pentru ținuta business va fi aleasă în funcție de context. Cravata tipică pentru această ținută este una conservatoare, dar în funcție de context se poate adapta.
  • Pantofii pentru ținuta business sunt negri sau maro, dar obligatoriu de piele.

Ținuta business pentru femei:

În replica ei cea mai strictă, este similară cu cea a bărbaților: costum compus din sacou și pantalon sau fustă și o cămașă albă. Dar, în funcție de context, limitele pentru ținuta business la femei sunt mai lejere și se pot adopta și alte variante.

Ținuta business este potrivită pentru orice fel de eveniment formal care nu cere explicit ˝white tie˝ sau ˝black tie˝, cum ar fi ceremonii religioase, evenimente în instituții guvernamentale sau școli.

fotografii: Pinterest

Cu Ce Ma Imbrac

Author Cu Ce Ma Imbrac

More posts by Cu Ce Ma Imbrac

Leave a Reply