Are reguli mai puține și mai relaxate decât ținutele formale. Este o combinație de haine cu croială clasică, simplă fără a fi un costum propriu-zis, așa definește University of Toronto ținuta business casual.


Varianta cu care mergi la sigur este: sacou sau blazer, cămașă (cu guler și nasturi), pantalon/fustă și pantofi de piele clasici. Există totuși o sumă de articole ce fac parte din această ținută, dar și o listă de articole de evitat.

sursa foto: rw-co.com

Articole acceptate: pantalonii khaki (pantaloni lejeri similari celor de la uniformele militare (unde își au și originea), alte tipuri de pantaloni similari cu cei de costum, fuste, bluze, cămăși cu guler și nasturi, sacouri, anumite pulovere, pantofi cu vârful închis, recomandabil de piele.

Articole excluse: teniși, colanți, fuste foarte scurte, jeanși și tricouri.

Cravata nu este inclusă în ținuta business casual, dar există și excepții.

PONT: este important să se vadă clar diferența dintre sacou și partea de jos a ținutei (pantalon/fustă). Nu asociați piese în nuanțe apropiate: de exemplu, nu asociați un sacou bleumarin cu un pantalon tot bleumarin, trebuie să fie cel puțin trei tonuri între ele.
Cromatică: ținuta business casual este puțin mai permisivă. Preia de la ținuta business nuanțele de gri, bleumarin, maro și negru, dar adaugă alb, diferite nuanțe pastelate de gri, bej sau bleu.

Materiale: lână, in, bumbac sau țesături sintetice

Patternuri: dungi, carouri, buline, lire

În principiu, în ținuta business casual nu vor fi niciodată acceptate haine potrivite pentru o seară în club (și aici nu mă refer la cei care merg în club în hainele de la muncă), pentru o plimbare în parc sau, mai grav, la sală. Nu vă lăsați păcăliți de termenul ˝casual˝! La muncă ținuta voastră, chiar dacă este mai lejeră, trebuie să inspire profesionalism.

sursa foto: gentlemansgazette.com

Cu Ce Ma Imbrac

Author Cu Ce Ma Imbrac

More posts by Cu Ce Ma Imbrac

Leave a Reply