Cum?! Culoarea iubirii nu e rosu?! Doamne, câte variante! Și cum să fie verde? Toată lumea știe că iubirea e roșie!

Ei bine, așa am crezut și eu multă vreme! Doar de ceva timp am aflat că sunt mai multe interpretări, așa că am început să mă documentez temeinic și acum împart cu tine ce am găsit.

Roșu – considerată de cei mai mulți culoarea iubirii, este, de fapt, culoarea pasiunii. Buze roșii, obraji îmbujorați, rochie roșie, toate sunt făcute să atragă atenția și să stimuleze imaginația bărbaților.  Asta dacă vorbim despre femei. Dar și bărbații folosesc culoarea roșie pentru a atrage atenția. Mașina roșie sport a fost întotdeauna considerată un sex simbol, iar trandafirii roșii sunt oferiți ca o dovadă a iubirii.

Rozul, exprimă romantism, tandrețe și bunătate. De câte ori  ai auzit “viața e roz” sau “vezi lumea prin ochelari roz” sau “totul e roz”? În psihologia culorilor, rozul exprimă speranța.  Este o culoare pozitivă, care inspiră o stare de bine și are un efect calmant. Este culoarea inocenței și a naivității și, tocmai de aceea, este aleasă să reprezinte iubirea necondiționată. Pentru că  este o combinație între roșu si alb, rozul are și ceva din pasiunea roșului, dar și ceva din puritatea albului. Tocmai de aceea este importantă nuanța aleasă: cu cât este mai intensă cu atât este mai pasională și inspiră mai multă energie.

Iubirea romantică ocupă ceva loc în  viața fiecăruia dintre noi. Acum, dacă schimbăm puțin perspectiva, vedem că o mare parte din inima noastră este dedicată iubirii familiei și a prietenilor. Este o altă emoție, care nu are nimic în comun cu pasiunea și erotismul. Spiritual, culoarea inimii  este verde.

Cover foto: pixabay.com

Posteaza un comentariu