În a doua parte a secolului 20 jacheta de piele a fost făcută celebră de filmele de la Hollywood ca parte a ținutei băieților rebeli.
Inițial, jacheta de piele a fost folosită ca uniformă militară a piloților. În timpul celui de-al doilea Război Mondial aceasta a căpătat notorietate ca “bomber jacket”, jacheta care avea rolul de a îi proteja pe piloți la expunerea la condițiile climatice extreme de la mare altitudine. Era confecționată din piele maro și era căptușită cu blană.
De atunci încoace ea a căpătat multe alte forme și utilizări, dar a rămas atributul personalității rebele.
Acum o regăsim în mai multe variante și o putem integra, în funcție de model, în ținute tipice motocicliștilor, dar și în ținute cu un grad mic de formalitate.
Dincolo de variantele cu rol funcțional bine definit de protecție a celor pasionați de motociclism există variantele fashion, potrivite în ținuta sport, casual, smart casual sau office (cu moderație).

Sursa foto: hm.com, zara.com
Jacheta de piele poate fi purtată în ținuta casual cu pulover și blugi. Pentru un look modern poți alege un pulover subțire, asimetric. Dacă vrei să te apropii mai mult de aerul rebel asociat acestui articol vestimentar, poți combina geaca de piele cu o fustă scurtă și cizme de piele înalte, peste genunchi.

Sursa foto: mohito.com, zara.com
Pentru o ținută potrivită unei zile la birou poți asocia o rochie cu carouri roșu/negru și o jachetă negră cu croială simplă fără prea multe detalii. Completează outfit-ul cu o pereche de ghete cu sau fără toc. Dacă ești o persoană mai non-conformistă, poți purta o pereche de pantaloni scurți strâmți cu o cămasă albă asimetrică și cu o geacă de piele roșie. Nu te lăsa păcălită de prezența cămășii. Această combinație este una casual.

Sursa foto: mango.com
Tot combinații casual poți face cu o ținută “all black” și o jachetă colorată. Găsești în magazine aproape orice culoare. Eu am găsit geci colorate la Mango, Zara și Mohito, dar și pe Fashion Days unde sunt și branduri pe care nu le găsești în magazine. Ținuta “all black” o poți alege în funcție de dispoziție și de stilul personal. Poate fi o rochie scurtă de voal sau una lungă de tricot, o salopetă sau o helancă simplă cu o pereche de pantaloni. Ideea de bază este să pui în valoare jacheta de piele.

Sursa foto: zara.com, mango.com
Dacă rămânem tot la variantele colorate, poți să le porți la o ținută sport, potrivită pentru o plimbare în parc sau pentru călătorii. Le poți combina cu blugi și tricou sau cu blugi și pulover. Pentru ținuta sport poți alege variante ale jachetei de piele cu mai multe detalii, fermoare în contrast, ținte și catarame.

Sursa foto: mango.com
Dacă ești o rebelă romantică poți opta pentru variante pastelate ale jachetei de piele. Poți face o combinație contrastantă de roz cu negru sau una mai soft cu pantaloni albi.
Orice variantă ai alege, este evident că jacheta de piele este o piesă absolut necesară în garderoba ta, o piesă cu care te poți juca în combinații foarte diferite. Cu ea te poți prezenta ca “bad girl” sau “sweet girl” în funcție de context și de starea ta din ziua respectivă.
Spor la shopping!