Istoria se repetă și în modă. Pantalonii trei sferturi au revenit. Anul acesta îi regăsești în toate colecțiile.

Să vedem în primul rând cine îi poate purta. Din cauza lungimii lor, acești pantaloni adaugă o linie în plus și segmentează partea de jos a trunchiului, adică, mai precis, scurtează vizual picioarele. Știind acest lucru, îți evalezi silueta și decizi dacă sunt potriviți pentru tine sau nu.

O să îți dau trei criterii de evaluare pentru a fi sigură că poți purta acest articol vestimentar la modă:

pantaloni trei sferturi, combinații, cu ce ma imbrac

Sursa foto: tghfashion.com

  1. Pantalonii trei sferturi avantajează persoanele cu picioare lungi. Asta nu înseamnă neapărat că trebuie să fii înaltă! Trebuie doar ca raportul dintre partea de sus (trunchiul) și partea de jos a corpului (picioarele) să fie în favoarea ultimei. Mai exact, iei un centimetru și te măsori. Dacă  dimensiunea de la talie până la călcâi este mai mare decât  cea de la talie până la umăr poți încerca să îi porți. Pont: dacă îi porți cu încălțăminte cu toc poți trișa puțin rezultatul acestui raport.
  2. Pantalonii trei sferturi avantajează persoanele cu glezne subțiri. Dacă vrei să îi porți cu pantofi cu talpă joasă efectul vizual este mult mai bun la femeile cu glezne fine. Pont: Dacă nu esti posesoarea unui picior grațios, dar vrei totuși să porți acești pantaloni, nu dispera. Poți încerca o gheată cu toc care va acoperi exact glezna pe care vrei să o ascunzi, dar, atenție, gheata nu trebuie să fie prea înaltă. Ea trebuie să se oprească la cel puțin două palme sub tivul pantalonului, dacă porți varianta scurtă sau să intre sub pantalon, dacă porți varianta lungă.
  3. Pantalonii trei sferturi avantajează persoanele cu conformație subțire, fie că sunt înalte, fie că sunt minione. Din cauza lărgimii acestui model silueta primește, vizual, un plus de volum.
pantaloni trei sferturi, combinații, cu ce ma imbrac, pantaloni cu talie inalta

Sursa foto: tghfashion.com

Există două lungimi frecvente la acest tip de pantalon. Ambele au ca reper jumătatea gambei. Una se termină deasupra acestei linii, iar cea de-a  doua  sub aceasta.  De asemenea se poartă și varianta cu talie normală și cea cu talie înaltă. Dacă ai șoldurile înguste poți purta varianta cu pense, dacă nu, evită pensele pentru că dau volum.

În partea de sus îi poți combina cu bluze, pulovere sau cămăși adaptate formei tale corporale. Dacă ai bust generos alege piese cambrate, fără prea multe detalii și evită buzunarele, fundele sau volanele pentru a nu crea senzația de siluetă pătrată.

Dacă ai umeri înguști și sâni mici poți purta orice extravaganțe în partea de sus.

Dacă ești înaltă îi poți combina cu cămăși purtate peste pantaloni cu croieli clasice sau asimetrice, cu veste lungi cu tot felul de detalii. Ești o fericită! Dacă ești minionă încearcă să îți evidențiezi talia și, astfel, și lungimea picioarelor.

Ca încălțăminte, dacă ai gleznele subțiri, poți purta orice îți reflectă stilul personal sau starea din ziua respectivă, de la balerini la pantofi cu toc, de la sneakers la ghete. Dacă trebuie să îți ascunzi gleznele poartă ghete sau botine cu câțiva centimetri deasupra  lor, eventual cu toc.

Acest model de pantalon poate fi purtat și în ținuta office și în ținuta smart casual în funcție de combinațiile pe care le faci (partea de sus și încălțămintea).

Spor la shopping!

 

Cu Ce Ma Imbrac

Author Cu Ce Ma Imbrac

More posts by Cu Ce Ma Imbrac

Leave a Reply