Cum porți sacoul bordeaux și în ce stiluri vestimentare îl poți încadra?

Avem mai multe răspunsuri și mai multe combinații.

Cea mai elegantă prezență a sacoului bordeaux este cea de ținută de gală. Smokingul, confecționat din catifea, cu sau fără bordaje negre, purtat cu pantalon negru cu vipușcă este o ținută demnă de covorul roșu. Cea mai bună  cămașă pentru această ținută este  cea albă. Poți opta pentru varianta simplă, cu nasturi la vedere sau  cu nasturi ascunși la care poți asorta un papion de aceeași culoare, din mătase.

Dacă ești mai curajos, există varianta de costum din trei piese (sacou, pantalon și vestă) la care poți purta o cămașă albastru petrol și o cravată cu flori. Textura costumului poate fi dintr-un brocart foarte fin, iar pentru această combinație batista va avea o prezență foarte discretă.

Pentru ambele variante pantofii sunt negri clasici.

sacou bordeaux, sacou bordo, ceremonie, burgundy jacket, ceremony, burgundy bowtie

Sursa foto: pinterest, aliexprex

 

Pentru ținuta business casual avem varianta de sacou bordeaux ca parte a unui costum pe care îl putem purta cu cămașă albă, roz pal sau bleu, cu sau fără cravată. Aici trebuie să fii atent. Cu cât mai jucăușă este cravata, cu atât de îndepărtezi mai mult de noțiunea de business. Pentru te menține într-o notă mai serioasă alege o cravată uni, bleumarin sau neagră. Dacă stăpânești bine combinațiile cromatice poți alege variante mai îndrăznețe. Modelul sacoului poate fi simplu cu închidere la unul sau doi nasturi sau double breasted (cu două rânduri de nasturi).

 

sacou bordo, sacou bordeaux, combinatii, casual, business casual

Sursa foto: Zara, Pexels

În ținuta smart casual poți combina sacoul bordeaux cu o cămasă cu dungi sau pătrățele în nuanțe de lila, mov, bleu, albastru sau bleumarin. Îl poți purta cu pantaloni de doc sau cu jeans. Pentru un look mai relaxat poți alege tricouri. De la un tricou alb simplu, la tricouri cu dungi, cu modele geometrice sau chiar cu tricouri cu mesaje. Aici depinde mult de mediul în care îl porți și de rigorile de care ții cont.

sacou bordeaux, sacou bordo, burgundy jacket, smart casual

Sursa foto: wossel.com, fashionworksfooring.us, musto.co.nz

O altă combinație cromatică reușită a acestei piese vesimentare este griul. Fie că optezi pentru un look business și îl asortezi cu cămașă și cravată, fie că optezi pentru un look college boy, ai grijă să te joci cu nuanțele. Cămașa gri deschis și cravata gri mai închis sau cămașă albă și pulover gri  sunt doar două variante posibile. Sunt convinsă că vei găsi în garderoba ta și alte combinații.

Încălțămintea pentru ținuta smart casual este foarte ofertantă. În funcție de stilul tău personal, dar și de sezon, poți purta sneakers, pantofi maro de piele întoarsă, pantofi clasici, bocanci sau ghete.

sacou bordeaux, sacou bordo, burgundy jacket, business casual

Sursa foto: Pinterest

Cei mai îndrăzneți pot combina la un costum clasic bordeaux o cămașă cu patrățele alb/negru și o cravată gri cu dungi roșu închis.

Dacă îți place stilul relaxat, dar vrei să fii și elegant, îți propun o combinație chic: jeans bleumarin sau negru, cât mai simplu, cămașă albă cu nasturi în contrast, vestă gri de lână și, evident un sacou bordeaux. Rafinamentul acestei ținute este dat de nasturii maro roșcat asortați cu cureaua.

Spor la shopping!

Cu Ce Ma Imbrac

Author Cu Ce Ma Imbrac

More posts by Cu Ce Ma Imbrac

Leave a Reply