Stiletto! Măsura eleganței, dar și dulce suferință!

Îmi petrec dimineața de weekend la o terasă. În jurul meu, numai teniși și sneakerși. Niciun pantofior cu toc cât de mic! Tocmai mă gândeam cu nostalgie la vremurile în care purtam tocuri zilnic și mă întrebam dacă pantofii stiletto vor dispărea vreodată înghițiți de moda comodă, când apare la orizont un grup de doamne și domnișoare îmbrăcate elegant și încălțate, evident, cu pantofi și sandale cu toc. Eeei, așa da!

Nu am văzut până acum evenimente festive fără nelipsitele tocuri. Chiar dacă zi de zi folosim pantofi casual sau sport, la ocaziile frumoase din viața noastră vom fi tot pe tocuri. Doar că statul pe tocuri este ca mersul la sală.  Se antrenează. Cu cât purtăm mai rar tocuri, cu atât mai obositoare ni se vor părea și, evident, ne vor obosi picioarele mai repede. După câteva ore, simți picioarele ca în capcane de urși. Dar nu contează, pentru că femeile puternice știu să-și poarte tocurile la fel cum își poartă durerea: indiferent cât de mult ar suferi, ceilalți o să le vadă întotdeauna doar frumusețea .

Ca să abordăm și partea practică a acestei probleme, vorbim despre remediile durerilor cauzate de purtarea pantofilor cu toc. Există în farmacii mai multe variante de creme, geluri sau spray-uri eficiente în astfel de situații. Ingredientele principale sunt vasodilatatoare, iar cele mai folosite sunt menta, veninul, ardeiul iute sau eucaliptul. Mie personal îmi plac cele mentolate pentru că dau o senzație de răcoare. Cele cu venin și ardei iute dau un efect de încălzire a pielii și sunt mai eficiente în sezonul rece, dar pentru persoanele cu pielea sensibilă nu sunt ușor de tolerat. Unele geluri și majoritatea spray-urilor pot fi folosite și peste dres, deci îți pot ușura viața chiar în timpul petrecerii.

Și totuși! Ce facem când petrecerea se termină? Scoatem picioarele pe geam! Ce altceva?

 

Spor la shopping!

Sursa foto: Pexels.com

Cu Ce Ma Imbrac

Author Cu Ce Ma Imbrac

More posts by Cu Ce Ma Imbrac

Leave a Reply