Cum faci să trimiți mesaje, să dai și să primești telefoane sau să folosești diverse aplicații fără să scoți mănușile, atât de necesare în zilele geroase? De ce smartphone-ul nu poate fi folosit cu mănuși normale? Și ce fel de mănuși poți purta?

O să încep cu câteva explicații tehnice pentru cei care, ca și mine, trebuie să știe întâi cum funcționeză lucrurile. Există două tipuri de tehnologii folosite la fabricarea ecranelor tactile:  rezistivă și capacitivă . Tehnologia rezistivă se bazează pe forța cu care apeși pe ecran, în timp ce tehnologia capacitivă se bazează pe o simplă atingere.

Toate ecranele telefoanelor inteligente fabricate în ultimii ani folosesc tehnologia capacitivă. Ele sunt menite să înregistreze fluctuațiile din câmpul electric al ecranului. Atunci când atingi ecranul, el va recunoaște acțiunea doar dacă este un schimb de curent electric. Mâna omului poate face asta, în timp ce majoritatea țesăturilor acționează ca o barieră.

cu ce ma imbrac, cucemaimbrac, manusi, smartpone, ecran tactil, touchscreen
sursa foto: emag.ro/ moshi.com

Tocmai de aceea au fost create mănușile speciale cu care poți folosi ecrane tactile. Ele sunt impregnate cu materiale ce ajută schimbul de curent dintre corpul nostru și ecran. Cel mai des, aceste materiale sunt carbon sau cupru.

Cele mai multe modele au aceste inserții pe vârful degetului mare, arătător și mijlociu, dar, pentru că tehnologia evoluează zi de zi, au fost făcute diverse variante de astfel de mănuși. Cele mai practice au inserții pe toate degetele și aplicații de materiale ce îmbunătățesc aderența, adică, mai simplu spus, au porțiuni cauciucate.

 

Și uite așa poți să scrii și să folosești diverse aplicații chiar și când e ger, fără teama că o să scapi telefonul din mână.

Spor la shopping!

Cover foto: pixabay.com

Posteaza un comentariu