Ne-am hotărât cu ce ne îmbrăcăm, dar cum alegem șosetele și cu ce le asortăm? 

Există și aici o regulă de bază și multe variante oficiale de a o încălca. Diferențele sunt date de tipul de ținută și de context, adică de tipul de eveniment la care participi. Cu cât ținuta este mai formală cu atât mai stricte sunt regulile și mai puține opțiunile de a le încălca. O să le analizăm pe rând.

Regulile privesc în special vestimentația masculină, dar se aplică și pentru cea feminină. Mai întâi ne însușim regula: șosetele se asortează cu pantofii sau cu pantalonii.

Pentru ținuta white tie șosetele sunt obligatoriu negre și lungi până la genunchi în așa fel încât, dacă stai așezat, să nu se vadă nicio bucățică de piele. De asemenea, e recomandat să îți cumperi șosete fine, din fibre naturale (bumbac sau lână), cu puțin elastan în compoziție, ca să stea bine întinse pe picior fără să se încrețească sau să se lase pe gleznă.

Pentru ținuta black tie se aplică aceleași reguli, dar cu câteva amendamente. Dacă mediul în care evoluezi este unul creativ poți da dovadă de excentricitate, dar foarte bine dozată. O să explic mai bine prin exemple. La o nuntă poți purta o pereche de șosete fanteziste asortate cu papionul sau cu culoarea smoking-ului, dacă acesta nu este negru. La o gală de film sau premii muzicale te poți  juca mai mult cu  culorile și imprimeurile, dar păstrează, totuși, lungimea șosetelor.

business, business casual, sosete traznite, sosete fanteziste, sosete colorate,cu ce asortam soseteleÎn ținuta business este recomandat să respecți regula, mai ales dacă domeniul de activitate este mai restrictiv (bănci,societăți de asigurări, alte instituții financiare). Dacă vrei totuși să îți exprimi personalitatea sau să dai dovadă de rebeliune față de sistem prin modelul și culoarea accesoriilor, este bine să îți alegi doar unul. De exemplu, dacă alegi să porți șosete fanteziste, poartă o cravată simplă sau invers. Altfel, riști sa faci din ținuta business o ținută business casual, ceea ce nu e greșit din punct de vedere stilistic, dar este alt dress code.

Pentru ținuta casual sau smart casual ești liber să te exprimi cum vrei. Aici se vede personalitatea, dar și simțul estetic personal. Pentru aceste ținute poți purta și șosete mai scurte, iar în anumite situații poți chiar să renunți la șosete.

casual, smart casual, sosete traznite, sosete fanteziste, sosete colorate,cu ce asortam soseteleMai vreau să punctez un aspect. Păstrează șosetele albe doar pentru încălțămintea sport!

Spor la shopping!

 

Sursa foto: Pexeles.com

Cu Ce Ma Imbrac

Author Cu Ce Ma Imbrac

More posts by Cu Ce Ma Imbrac

Leave a Reply