Ce este un Consultant de Imagine și cum poate el să te ajute?

O să încep cu lucrurile simple pe care le cunoaște toată lumea. Știți cu cu toții zicala potrivit căreia la politică și la fotbal se pricepe toată lumea. La fel e și cu moda! Și totuși există și persoane cu multă experiență care știu cum să așeze lucrurile în avantajul clientului și de ce detalii trebuie să țină cont pentru a pune o persoană în valoare într-un anumit context. Fie că este vorba ținuta de business, de interviu, de party sau pentru o apariție media, un consultant de imagine bun va lua în calcul toate aspectele în avantajul clientului. Aceștia sunt consultanții de imagine.

Prima impresie contează. Asta știm cu toții. De cele mai multe ori acordăm mai multă atenție felului în care arătăm atunci când mergem la un interviu, când dorim o promovare sau când mergem la o întâlnire importantă – personală sau de business. Ideal este să fim atenți la aceste aspecte zi de zi pentru simpla noastră dorință de a ne simți bine.

Rolul consultantului de imagine este să îți ofere sfaturi și cele mai bune soluții pentru toate cele de mai sus și chiar mai mult. El îți poate recomanda anumite culori și modele de haine ce te avantajează, te poate ajuta să selectezi hainele din garderoba ta existentă și să elimini ce nu ți se potrivește, să alegi ținutele corecte adecvate situațiilor în care le porți și să te învețe cum să îți compui outfituri minunate. În plus, consultantul de imagine îți poate da sfaturi despre îngrijirea personală, make-up și hair style și te poate asista atunci când îți dorești o schimbare de imagine. 

Dar felul în care arătăm este doar o parte al prezenței noastre. Un alt rol al consultantului de imagine este să îmbunătățească anumite aspecte ale comunicării verbale (tonul vocii, vocabular etc) sau non-verbale (postură, contact vizual, strângeri de mână etc), cât și a aspectelor ce țin de etichetă, de la comportamentul la masă până la folosirea telefoanelor mobile.

De ce este util un consultant de imagine pentru o companie?

Poate o companie să piardă clienți actuali sau potețiali din cauza imaginii și a atitudinii angajaților care interacționează cu ei?

Poate o companie să câștige clienți dacă angajații ei inspiră profesionalism și încredere?

Fiecare angajat reprezintă imaginea companiei în relația cu clienții interni și externi. Felul în care arată și se comportă ei comunică valorile companiei. 

Un consultant de imagine experimentat poate ajuta la dezvoltarea personală a fiecărui membru al echipei potrivit valorilor și scopurilor brandului. Prin construirea unei imagini personale care comunică încredere și profesionalism se poate îmbunătăți credibilitatea companiei ca întreg și astfel pot apărea noi oportunități de business care altfel s-ar fi pierdut.

 

În concluzie, un consultant de imagine este un expert în culoare și formă. La nivel individual el poate asigura servicii ca personal shopping, restructurarea garderobei sau dezvoltarea stilului personal, în timp ce la nivel corporate el poate asigura servicii pentru îmbunătățirea imaginii fiecărui membru al unei echipe având ca scop final înbunătățirea imaginii companiei în ansamblu.

Consultanta de imagine femei/barbati

Consultantul de imagine ajută clientul să arate, să se comporte și să se prezinte într-un fel în care să facă cea mai bună impresie.

Consultantul de imagine oferă clientului îndrumare și sprijin pentru a-l ajuta să promoveze, să își găsească un nou loc de muncă, să își schimbe cariera și să devină mult mai încrezător în imaginea proprie.

Așa cum ne arată și numele, consultantul de imagine se concentrează pe garderobă și aspect general. 

Consultantul de imagine poate lucra cu orice persoană care dorește să își îmbunătățească felul în care se prezintă într-un context social sau de business.

Cine lucrează cu un Consultant de Imagine?

Iată câteva exemple. Și lista rămâne deschisă!

Persoanele care își doresc o schimbare de imagine

Persoanele care trec printr-o schimbare (alt job, alt domeniu de activitate, maternitate, schimbare de greutate etc)

Antreprenori

Manageri 

Angajați care lucrează direct cu publicul

Avocați

Agenți de vânzare

Agenți imobiliari

Politicieni

Personalități media

Jurnaliști

Elevi și studenți care se pregătesc pentru începerea unei cariere

Servicii: 

Analiza culorilor

Analiza culorilor te ajută să descoperi ce culori sau nuanțe te pun cel mai bine în valoare. Se iau în considerare culoarea ochilor, a părului și a pielii.

Rând pe rând se analizează toate aceste și astfel vei ajunge să îți descoperi adevărata tipologie și să alegi hainele și accesoriile cele mai potrivite pentru tine. 

Clasificarea despre care vom vorbi încadrează fiecare tipologie într-un anumit sezon pentru a fi mai ușor să asociezi vizual culorile și nuanțele.

Organizarea garderobei

De câte ori nu ai stat în fața unui dulap plin de haine cu gândul demoralizator că nu ai cu ce să te îmbraci? Noi te ajutăm să îți organizezi garderoba existentă în așa fel încât în fiecare zi să îți fie ușor să compui ținute  și să vezi repede combinațiile cele mai bune. 

Odată organizate vei ști ce piese îți lipsesc și ce piese ai în exces. 

Vei deveni o persoană mult mai relaxată și mai fericită. Poți alege diverse metode de aranjare  în funcție de prioritățile tale și de felul tău de a fi. 

Selecția accesoriilor

Accesoriile reprezintă o parte importantă a unei ținute. Ele oglindesc foarte bine personalitatea fiecăruia.

În categoria accesoriilor intră încălțămintea, gențile (de zi, de seară, de călătorie), portofelele, ceasurile, bijuteriile și, desigur, cravate, batiste și papioane dacă vorbim de moda masculină.

Vom analiza ce tipuri de metale se potrivesc cel mai bine pentru fiecare tipologie în parte, ce culori, ce dimensiuni, ce modele și combinații între ele. 

Personal shopping

Latura cu cea mai mare aplicabilitate practică a consultanței de imagine este shoppingul personalizat. În cadrul sedințelor de personal shopping consultanța se acordă individual. Consultantul de imagine dă sfaturi și face sugestii după ce a stabilit în prelabil un profil al clientului și a agreat împreună cu acesta linia pe care o vor urma. În cazul colaborărilor de lungă durată consultantul poate face singur achiziții în numele clientului, dar de cele mai multe ori este bine să meargă împreună. 

Smart shopping

Dacă ai constatat că în garderoba ta există multe piese similare din care îmbraci doar câteva și, la polul opus, ți se întâmplă deseori să costați ca nu ai cu ce să le combini, atunci este cazul să înveți cum să faci achiziții inteligente. Fie că vorbim de vestimentație fie că vorbim de accesorii smart shoppingul este o abilitate care se educă. Succesul tău ține doar de organizare și de cunoașterea unor proceduri legate de alegerea și achiziția pieselor din garderoba ta.

Îngrijire personală

Ai simțit vreodată că orice produs ai alege, pe tine nu arată la fel de bine ca pe altcineva cunoscut? De cele mai multe ori e suficient să cunoști doar câteva trucuri simple și să fii consecvent în a le aplica. Fie că vorbim de îngrijirea pielii sau a părului fie că vorbim de aspectul hainelor sau al accesoriilor, îngrijirea personală dă roade în scurt timp. Ai nevoie să cunoști metode de aplicare a produselor cosmetice sau de întreținere și conservare ușoară și eficientă a  vestimentației și a accesoriilor.

rezervă gratuit

o consultație

înscrie-te la

un curs

Cu Ce Ma Imbrac

Author Cu Ce Ma Imbrac

More posts by Cu Ce Ma Imbrac

Leave a Reply