Un nou sezon în care se poartă cizmele peste genunchi. Un articol care poate căpăta valențe total diferite de la foarte elegant și stilat la foarte frivol sau ostentativ.

Le poți găsi în acest sezon la designeri ca Jimmy Choo și Christian Louboutin, dar și  la branduri de mass market ca Zara sau Aldo. O să parcurgem câteva aspecte care ajută la obținerea aspectului de fashionistă și la evitarea unui look ostentativ.

Primul lucru de care trebuie să ții cont atunci când îți dorești să porți cizme peste genunchi este forma picioarelor tale! Trebuie să fii foarte sinceră cu tine și dacă nu ai picioare perfecte nu purta acest articol, oricât de mult ți l-ai dori. Pentru astfel de cizme trebuie să ai, în primul rând, picioare foarte drepte. Fără paranteze, x sau gambe proeminente. Orice defect va fi accentuat de aceste cizme. Singura excepție o reprezintă genunchii groși care vor fi bine ascunși de lungimea cizmelor. În al doilea rând ele arată cel mai bine pe niște picioare lungi și subțiri, dar le pot purta și cele care au coapse mai groase, cu condiția să aibă gambe frumoase și segmentele picioarelor frumos proporționate. În acest caz recomand varianta cu toc.

Le poți purta cu colanți de bumbac, tip pantalon, fără niciun pic de transparanță sau cu jeans skinny. Dacă îți place această variantă combină cu un pulover supradimensionat care să depășească linia șoldului. Evită articolele care se opresc mai sus de atât dacă vrei să ramâi într-o notă stylish.

cizme peste genunchi, zara, asos, jimmy choo, over the knee bootsFie că alegi varianta cu toc sau cea fără toc, le poți purta cu o rochie lejeră care să se termine cam la o palmă deasupra cizmelor și cu dres invizibil. Dacă alegi să le combini cu o rochie mulată, trebuie să stii că este o variantă potrivită pentru un timpul tău liber și nu pentru un cadru de business.

Și varianta pantalonilor scurți este de luat în calcul. Poți obține un look casual chic dacă îi combini cu un pulover și o helancă sau cu o cămașă. Pe deasupra poți purta o haină supradimensionată sau o jachetă de piele în funcție de stilul tău.

Cizmele peste genunchi se văd foarte bine în combinație cu un pardesiu care să lase la vedere câțiva centimetri de piele sau cu un pardesiu mai lung, dar cu slițuri lungi prin care să se vadă,  la fel, piciorul.

Cât despre materialul cizmelor aici opțiunile satisfac toate gusturile. Poți opta pentru piele, piele elastică, textil, latex sau alte tipuri de materiale sintetice.

Există și variantele extreme ale acestor cizme, folosite în special ca ținută de scenă, care pot avea lungimea egală cu cea a picioarelor și pot fi confecționate din materiale viu colorate, lucioase sau metalizate. Păstrați-le destinația! 🙂

 

Spor la shopping!

Sursa foto: Jimmy Choo, Zara, Asos.com

Cu Ce Ma Imbrac

Author Cu Ce Ma Imbrac

More posts by Cu Ce Ma Imbrac

Leave a Reply