Nu cred că există vreo dimineață în care să vin la muncă și să nu văd cel puțin o domnișoară care se machiază la volan. Mi se pare normal! Decât să te enervezi că stai în trafic minute bune, mai bine îți ocupi timpul cu ceva plăcut și util.

Cine nu a preferat măcar odată să dea telefonul pe snooze dimineața? Și încă odată! Și încă odată! Până când realizezi că e megatârziu!!! Și atunci ce faci? Te machiezi în mașină. Că oricum faci o mie de ani până la job!

Așaaa. Și acum să vedem ce ne trebuie pentru un machiaj reușit la volan. În general începem cu fondul de ten. Din sondajul pe care l-am făcut printre prietene și cunoscute a rezultat că unele femei preferă să își dea fondul de ten acasă și să continue restul machiajului în mașină. Altele nu folosesc fond de ten deloc. Deci, acest pas e opțional. Urmează blush-ul pe care cam toate și-l aplică cu sau fără fond de ten. Mă rog! Chestiune de gust! Mie fondul de ten mi se pare indispensabil. Fără el parcă nu e machiaj!

Pudra este iar un pas opțional. Aici sunt de acord. Eu nu folosesc pudră niciodată. De niciun fel. Nici ca blush, nici ca fard de ochi. Prefer texturile cremoase pentru că mi se pare că ajută mai mult dacă ai riduri. Și dacă nu ai 20 de ani, ai riduri.

Tot din sondajul meu a rezultat un top al produselor de machiaj pe care doamnele și domnișoarele le folosesc în mașină.

  1. Rujul – cu o pondere de 100%, toate au recunoscut că, dacă ar trebui să aleagă un singur produs de machiaj pe care să îl folosească în timp ce sunt la volan, acesta ar fi rujul. Chiar și cele care nu se machiază în trafic au recunoscut că, cel puțin odată în viață, au folosit oglinda retrovizoare ca să se dea cu ruj, gloss sau balsam de buze.
  2. Mascara – un alt produs vedetă al trusei de machiaj de poșetă.
  3. Blush-ul și fardurile de ochi – intră deja la categoria “cu experiență”. Cine folosește aceste produse în mașină a făcut  deja un obicei din a se machia în trafic.
  4. Creionul de ochi sau eye linerul – aici discutăm deja cu profesioniste. Ca să dai o dungă corectă în timp ce aștepți la semafor necesită multă experientă. Dragile mele, aveți toată admirația mea. Eu m-am oprit deja la punctul doi.

Și acum vine întrebarea grea: cui i s-a întâmplat să fie mulțumită de machiajul făcut la volan și apoi, când s-a privit în prima oglindă cu lumină bună, a realizat că are de făcut retușuri serioase?! Întreb așaaa … pentru o prietenă.

În rest…

Spor la shopping!

Cover foto: pixabay.com

Cu Ce Ma Imbrac

Author Cu Ce Ma Imbrac

More posts by Cu Ce Ma Imbrac

Leave a Reply