Foarte mulți oameni, printre care mă număr și eu, lucrează în medii creative. Aici restricțiile vestimentare sunt puține și, de multe ori, vizează doar aspecte ce țin de decență. În rest, te poți îmbrăca așa cum simți și îți poți exprima în voie personalitatea. 

Dacă ai o astfel de oportunitate îți poți construi și dezvolta  nestingherit stilul personal. Poți alege între stilurile relaxate sport, casual sau smart casual, dar poți să mergi și spre cele mai elegante ca business sau business casual. Și pentru că nu prea ai constrângeri îți propun câteva exemple smart casual din care să te inspiri.

 

cu ce ma imbrac, cucemaimbrac, tinuta office, tinuta smart casual, job relaxat, job creativ, camasa, pulover, pantaloni cu talie joasa, pantaloni slim fit, ghete, tenisi din piele

sursa foto: reserved.com

Cea mai simplă și mai curată combinație este cea de pantaloni cu cămașă. Ca să ne menținem în zona smart casual am ales două variante de pantaloni de stofă și bumbac. Fie că optezi pentru varianta slim fit, fie că îți place varianta mai lejeră regular fit, ideea de bază este să alegi țesături care să aibă o ținută bună de-a lungul întregii zile. Pentru asta e nevoie de materiale care au în compoziție elastan sau alte fibre sintetice care reduc șifonarea și îți dau un aspect îngrijit pe toată durata zilei. Cămașa poate fi colorată, uni sau cu diverse modele. O altă sugestie vezi aici.

Dacă vrei, poți purta și un pulover peste cămașă, dar în acest caz trebuie să fii atent pentru că, de cele mai multe ori, cămașa ta se va șifona.

 

cu ce ma imbrac, cucemaimbrac, tinuta office, tinuta smart casual, job relaxat, job creativ, pulover, pantaloni slim fit, pantaloni regular fit, ghete, geaca, jacheta

sursa foto: reserved.com

Dacă stilul tău este mai sportiv, dar vrei să te menții totuși măcar în sfera casual,  poți alege un pulover tricotat foarte fin cu decolteu mic  în V sau la baza gâtului combinat cu o jachetă tip “bomber”. O altă variantă sunt bluzele cu mânecă lungă cu sau fără desene sau mesaje.

cu ce ma imbrac, cucemaimbrac, tinuta office, tinuta smart casual, job relaxat, job creativ, camasa, pantaloni jogger, pantofi, geaca, jacheta

sursa foto: reserved.com

Tot pentru cei sportivi și comozi exită acum pantalonii de tip jogger. Asta așa, ca să nu le zicem de trening. Dacă alegi modele mai deosebite, cu detalii sau inserții de stofă, ai toate șansele să compui cu ei ținute interesante și, în același timp, foarte comode. Cea mai smart variantă pentru a îi scoate din zona sport este să îi combini cu o cămașă albă sau neagră, preferabil bine călcată și cu o pereche de pantofi clasici de piele. Ideea de bază este să arăți puțin excentric, dar să ai un aspect foarte îngrijit.

cu ce ma imbrac, cucemaimbrac, tinuta office, tinuta smart casual, job relaxat, job creativ, pulover, helanca, pantaloni regular fit, pantaloni jogger, pantofi, ghete,

sursa foto: reserved.com

Tot în zona casual, foarte aproape de cea sport, poți fi și cu un pulover supradimensionat purtat peste o helancă. Ține de tine spre ce limite înclini balanța, dacă porți  o pereche de pantofi clasici sau sneackerși. Știu că cele mai comode combinații sunt cele cu bleumarin sau negru, dar poți încerca  și variante mai luminoase. Culorile tari le rămân celor mai non-conformiști. O altă propunere vezi aici.

cu ce ma imbrac, cucemaimbrac, tinuta office, tinuta smart casual, job relaxat, job creativ, pulover, helanca, pantaloni slim fit, pantaloni cu dunga laterala, ghete

sursa foto: reserved.com

Dacă îți place să porți sacou și te simți confortabil într-o ținută mai elegantă, alege fie modele cu detalii în contrast, fie modele clasice combinate cu piese contrastante. Un exemplu ar fi sacoul clasic cu dungi roșii pe mâneci purtat cu helancă simplă neagră la care poți asocia pantaloni cu vipușcă roșie sau pantaloni simpli negri. Poți obține o ținută smart casual  foarte chic dacă porți un sacou simplu, clasic, bleumarin sau gri închis cu un pulover roșu cu fermoar și guler tip helancă. Pentru un plus de personalitate adaugă și șosete asortate și, bineînțeles, bocanci de piele.

Spor la shopping!
Cu Ce Ma Imbrac

Author Cu Ce Ma Imbrac

More posts by Cu Ce Ma Imbrac

Leave a Reply