Cu puf sau cu vatelină, cele mai comode jachete de iarnă sunt cele de fâș. Nu cred să existe femeie care să nu aibă cel puțin una în garderobă. Mai subțire sau mai groasă, jacheta sport se regăsește în ținutele noastre de primăvară, toamnă și iarnă.

Folosite inițial ca parte a echipamentului sporturilor de iarnă, jachetele de fâș au câștigat teren ca ținute de stradă. Deși au origine sportivă, se pot încadra cu ușurință în categoria hainelor casual. Jachetele sport cu puf sau cu vatelină sunt foarte practice și foarte călduroase, dar în același timp, foarte ușoare.

cu ce ma imbrac, cucemaimbrac, jacheta cu puf, geaca cu puf, negru, maneca scurta, geanta, shopper, vernil, turquoise

sursa foto: nike/ il passo

O prietenă m-a întrebat zilele trecute cu ce fel de genți se pot purta aceste geci. Ei bine, în funcție de modelul jachetei, de locul în care o porți, dar și de stilul personal, le poți purta cam cu orice fel de genți, de la rucsac la plic, de la piele la textil, de la simplu la perle și paiete.

Eu am căutat prin magazine și o să îți fac câteva propuneri pentru ținutele casual de zi cu zi.

cu ce ma imbrac, cucemaimbrac, jacheta cu puf, geaca cu puf, negru, geanta, tote, bej, auriu

sursa foto: benetton, il passo

Gențile tip tote pot fi purtate cu succes la orice fel de jachetă sport. Poți alege variante din piele sau piele sintetică pentru că sunt mai rezistente în timp, dar poți încerca și modele din material textil sau chiar plastic.

cu ce ma imbrac, cucemaimbrac, jacheta cu puf, geaca cu puf, vernil, geanta, hobo, vernil, turquoise

sursa foto: columbia, anna cori

Un alt model potrivit ținutelor sport sau casual este geanta tip hobo. O poți alege în culoarea jachetei (dar un alt ton) sau într-o culoare complementară. Dacă vrei o cromatică neutră poți merge oricând pe varianta negru, gri, bej sau alb cu condiția să nu folosești prea multe culori. De exemplu, o variantă neutră de poșetă pentru jacheta vernil din poza de mai sus este negru sau gri închis.

 

cu ce ma imbrac, cucemaimbrac, jacheta cu puf, geaca cu puf, bej, geanta, tote, bordeaux

sursa foto: benetton, il passo

Geanta te ajută să înveselești orice ținută. Chiar dacă e iarnă și urât afară, poartă culori vesele pentru o doză suplimentară de optimism. Cu o combinație de bej și diverse nuanțe de roșu, în funcție de preferințele tale, mergi la sigur.

cu ce ma imbrac, cucemaimbrac, jacheta cu vatelina, geaca cu vatelina, gri, rucsac, piele, mov

Sursa foto: columbia/ anna cori

Dacă ești de felul tău o persoană mai sportivă, dar  vrei să te menții totuși în zona smart casual, alege un rucsac de piele. Cele colorate sunt preferatele mele. Ca să nu mai spun ca violetul este culoarea anului.

cu ce ma imbrac, cucemaimbrac, jacheta cu puf, geaca cu puf, bej,metalizat, geanta de umar,maro, piele

sursa foto: benetton/ anna cori

O altă geantă potrivită pentru jachetele sport este geanta cross-body sau geanta în bandulieră. Este extrem de practică, mai ales pentru deplasările scurte, gen mers la film sau la o plimbare în parc și  îți permite să ai mâinile libere tot timpul.

cu ce ma imbrac, cucemaimbrac, jacheta cu puf, geaca cu puf, bordeaux, bordo, rucsac, piele

sursa foto: benetton/ il passo

În linii mari cam astea ar fi formele de genți potrivite oricărei ținute sport sau casual. Acum, în funcție de preferințele tale, îți poți personaliza alegerea. Piele, textil, plastic, diverse ornamente, găsești în magazine cam tot ce îți dorești.

Spor la shopping!

Link-urile sunt valide la data publicării articolului

Cover photo by Drew Coffman on Unsplash

Cu Ce Ma Imbrac

Author Cu Ce Ma Imbrac

More posts by Cu Ce Ma Imbrac

Leave a Reply