Chiar dacă ești sportiv din fire și îți place să porți haine lejere și confortabile, există momente în viața ta când trebuie să îmbraci măcar un sacou cu cămașă, dacă nu chiar un costum complet.

Pentru aceste situații există anumite aspecte de care trebuie să ții cont. Unul dintre ele este dimensiunea manșetei vizibile sau cât trebuie să se vadă manșeta din mâneca hainei.

În primul rând trebuie să îți spun că, atunci când vorbim de combinația cămașă și sacou,  singura variantă care intră în calcul este cămașa cu mânecă lungă. Indiferent de ținuta de care vorbim,  fie ea white tie, black tie, business sau smart casual, cămașa trebuie să aibă mânecă lungă. Cămașa cu mânecă scurtă nu  este o opțiune!!!

Tocmai de aceea manșeta cămășii trebuie să fie vizibilă. În funcție de modă, de cultură sau de gustul personal se poate vedea mai mult sau mai puțin, dar limitele acceptate ca fiind în standard sunt între 1 și 3 cm. Dacă se vede mai puțin de 1 cm, cămașa este prea scurtă la mâneci, dacă iese mai mult de 3 cm este prea lungă la mâneci.

cu ce ma imbrac, lungimea manecii, lungimea corecta, maneca, manseta

Photo by Marc Scaturro on Unsplash

Dar cum știi care este lungimea corectă a mânecii? Există și aici o regulă de care este bine să ții cont: mâneca unei cămăși trebuie să se oprească fix la începutul palmei, înaintea primei articulații a degetului mare.

Și, ca să completăm tabloul,  trebuie să vă spun și lungimea corectă a mânecii sacoului. Conform regulii, aceasta trebuie să se oprească la osul vizibil de la încheietura mâinii.

Dacă respectați aceste reguli, diferența firească dintre lungimea mânecii sacoului și cea a mânecii cămășii este cea corectă.

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este lărgimea manșetei, care trebuie să fie cât mai fixă pe încheietură. Aici poți regla foarte ușor prin simpla mutare a nasturilor, mai ales că, dacă porți ceas, vei avea nevoie de o mânecă mai largă decât cealaltă.

 

Spor la shopping!

 

Photo by Hunters Race on Unsplash

 

 

 

 

Cu Ce Ma Imbrac

Author Cu Ce Ma Imbrac

More posts by Cu Ce Ma Imbrac

Leave a Reply