Machiată sau nemachiată, comentariile sunt infinite.

La orice tip de antrenament ai participa e imposibil să nu vezi mai multe variante: machiaj lejer, machiaj puternic sau deloc. Preferințele nu țin cont de vârstă sau de domeniul de activitate.  De multe ori m-am întrebat de ce ar vrea cineva să se machieze la sală. Am făcut un sondaj printre prietene și cunoscute și au rezultat, evident, mai multe păreri sau motive cu argumentele aferente.

  1. Necesitatea. Există femei care au diverse probleme ale tenului cu care nu se simt confortabil în public: pete pigmentare, depigmentări, cuperoză, diverse tipuri de răni. Pentru ele varianta cea mai bună este folosirea  unui fond de ten cu putere mare de acoperire. Astfel pot aplica un strat subțire.
  2. Obișnuința. Sunt femei care nu pot ieși din casă fără machiaj. Nici măcar ca să ducă gunoiul. Machiajul face parte din ființa lor, deci nici mersul la sală nu face excepție de la regulă.
  3. Comoditatea. Vin la sală direct de la muncă și apoi merg direct acasă. Nu se mai obosesc să șteargă un machiaj care stă deja pe față de ore bune.
  4. Vanitatea. Trebuie să arate bine în orice ocazie. Pentru asta investesc în produse care rezistă la transfer, mascara waterproff care să nu curgă de pe gene etc.

În mod normal , la sală este bine să fim nemachiate. Mai ales dacă facem antrenamene intense în timpul cărora transpirăm mult. În primul rând avem nevoie să ne ștergem măcar fruntea din când în când. Apoi odată cu transpirația produsele de machiaj din jurul ochilor difuzează și ne pot irita mucoasa oculară. Porii se deschid și produsele de machiaj de pe față intră în pori mai mult decât este necesar. Astfel suntem mai predispuse la coșuri, puncte negre și alte probleme ale tenului. Cele care aleg totuși să folosească machiaj in timpul activităților sportive trebuie să își îngrijească suplimentar fața cu tratamente cosmetice mai dese, produse de curățare și hidratare, cocktailuri cu vitamine, serumuri.

Oricare ar fi alegerea voastră sunteți deja în avantaj pentru că faceți sport. Machiate sau nemachiate 🙂

Photo by Drew Graham on Unsplash
Cu Ce Ma Imbrac

Author Cu Ce Ma Imbrac

More posts by Cu Ce Ma Imbrac

Leave a Reply