În era selfie, în care se fac poze în orice moment al zilei, nu cred că mai există prea multe femei care să iasă nemachiate din casă.

Mai mult decât atât, conform statisticilor, în România există mai mulți make-up artiști decât în America, raportat la numărul de locuitori. Asta ca să nu mai pomenesc de cursurile de automachiaj. Ce să mai zicem? E clar! Româncele sunt pasionate de machiaj.
Așa că mi-am propus să vorbesc despre machiajul de zi.
Rolul lui este să uniformizeze nuanța tenului, să pună cât mai bine în valoare atuurile feței și să estompeze imperfecțiunile.
Pare simplu, nu?
Cu toate acestea este cel mai dificil machiaj, pentru că el se bazează pe machiajul corector. Dacă îți dorești un look perfect în fiecare zi, trebuie să îți cunoști imperfecțiunile și să înveți cum să le corectezi în așa fel încât să obții un efect natural.
Produsele esențiale pentru machiajul natural sunt: fond de ten, blush, mascara și ruj. Mai poți adăuga la lista scurtă eye liner negru sau maro și farduri de ochi în nuanțe naturale de bej/maro sau roz/mov. Cele care au nevoie vor folosi și anticearcăn.
Ce produse folosim pentru corecții și cum le aplicăm vă explic separat, într-un alt articol.

Fondul de ten: ai nevoie de acoperirea potrivită într-un strat subțire. Cu cât tenul are mai multe probleme, cu atât puterea de acoperire a produsului trebuie să fie mai bună. Dacă ai probleme dermatologice este necesar să le rezolvi cu tratamentul recomandat de medic, nu să le faci nevăzute cu fondul de ten. Tot ce vei obține e un aspect de ten încărcat sau de mască.
Orice exces este accentuat la lumina soarelui, așa că mare atenție!

Anticearcănul: pielea din jurul ochilor este foarte subțire și de aceea este bine să găsești un produs suficient de fluid care să nu încarce, dar să aibă putere mare de acoperire. Orice aglomerare de produs în jurul ochilor va accentua ridurile și va adăuga ani.

Blush-ul: va fi în aceleași nuanțe naturale bej/maro sau roz în funcție de culoarea tenului tău. Poți alege blush pudră sau cremă.

Mascara: aici ai o mare varietate în care există riscul să te pierzi. Produsele de pe piață oferă două efecte, de volum și de alungire, pe care le poți găsi împreună sau separat. Restul ține de detalii: cu perie cu fire naturale sau sintetice, cu perie groasă sau subțire, dreaptă sau curbată, cu adaos de fibre sau alte calități ce funcționează ca tratament.

Eye liner-ul: dacă ești o persoană comodă sau mai puțin îndemânatică, cea mai bună variantă este carioca. Există diverse variante de vârf pentru toate gusturile. Cele cu adevărat pasionate pot folosi eyeliner-ul cu pensulă, iar pentru profesioniști rămân variantele pudră sau cremă, aplicate cu pensula.
Fardul de pleoape în machiajul de zi trebuie să fie foarte discret. Nu uita! Scopul acestui machiaj este să te facă să pari perfectă natural.

Rujul: aici ai libertate aproape totală. Poți purta orice nuanță îți vine bine, dar să menții totuși un aspect natural, adică fără buze mov, albastre, verzi sau negre.

Sfatul meu: nu vă grăbiți atunci când vă cumpărați un produs de machiaj. Testați de multe ori înainte și așteptați să vedeți cum reacționează în timp pe fața voastră. Este o alegere foarte personală și, mai ales, foarte vizibilă.

Cu Ce Ma Imbrac

Author Cu Ce Ma Imbrac

More posts by Cu Ce Ma Imbrac

Leave a Reply