Anul ăsta voi fi sigur la modă! Culoarea anului 2018  este ultra violet, una din culorile mele preferate!

Conform specialiștilor Pantone, ultra violet este descrisă ca o nuanță dramatică și provocatoare de mov ce comunică originalitate, ingeniozitate și gândire vizionară. Prezența ultravioletului în viața noastră, se zice, ne va stimula inventivitatea și imaginația în cursul acestui an. Sunt perfect de acord! Sunt sigură că voi purta cu  plăcere culoarea anului 2018!
În fiecare an specialiștii Institutului  Pantone aleg o culoare reprezentativă pentru anul în curs. Laurie Pressman, vicepreședinta Institutului Pantone, spune: “Culoarea Pantone a anului a ajuns să însemne mult mai mult decât “ce se poartă” în lumea designului; este o adevărată reflecție a ceea ce este necesar în lumea noastră azi”.

Pentru a beneficia de efectele culorii anului trebuie doar să o aducem în viața noastră zi de zi.

Și pentru că este o culoare puternică o să vă propun câteva combinații cu care să fiți în trenduri. Pentru sezonul acesta am decis: vedeta garderobei mele vor fi pantalonii ultraviolet.

cu ce ma imbrac, cucemaimbrac, ultraviolet, 2018, culoarea anului, combinatii, lila

sursa foto: H&M/Mohito

O să încep cu o combinație clasică de ultraviolet cu lila. Cea mai simplă și mai permisivă. Pantalonii mov merg perfect cu un pulover lila, iar ca poșetă am ales un model simplu bleumarin cu inimioare albe și roz.

Pont: Pentru combinațiile casual alege să asociezi ultravioletul cu bleumarin în loc de negru. Vei obține un rezultat mult mai elegant.

cu ce ma imbrac, cucemaimbrac, ultraviolet, 2018, culoarea anului, combinatii, roz

sursa foto: H&M/mohito

Ca o variație a combinației inițiale poți adăuga o pereche de ghete roz. Eu am ales ghetele sport, dar pot fi la fel de bine niște  bocanci roz. Acum câteva zile am descoperit această geacă supradimensionată de care m-am îndrăgostit imediat și uite așa m-am gândit că e foaarte potrivită pentru pantalonii mei ultraviolet. Dacă vrei să fii supertrendy adaugă și mănuși și fular la fel. Pentru o ieșire la film sau o plimbare în parc poți purta o geantă cu imprimeu vesel în care regăsești culorile ținutei. Doar așa ca să rupi puțin monotonia.

cu ce ma imbrac, cucemaimbrac, ultraviolet, 2018, culoarea anului, combinatii, kaki, roz

sursa foto: mohito/H&M

O altă combinație cromatică pentru ultraviolet este cea cu kaki. Alege o nuanță închisă pentru a pune mai bine în valoare stralucirea movului.  Tot în zona casual poți purta pantalonii vedetă cu o bluză cu flori mici roz și o jachetă kaki.

cu ce ma imbrac, cucemaimbrac, ultraviolet, 2018, culoarea anului, combinatii, kaki, roz

Sursa foto: mohito/H&M/Zara

Dacă simți că ești într-o dispoziție jucăușă poți să adaugi în garderaba ta și o pereche de sneakerși gen fantasy animal print. Și ca să te păstrezi în zona de bun gust poartă-i cu o geantă simplă roz. Mie îmi place să accesorizez ținutele casual sau sport cu câte un rucsac.

cu ce ma imbrac, cucemaimbrac, ultraviolet, 2018, culoarea anului, combinatii, rosu, negru

sursa foto: zara/ H&M/ mohito

Dacă îți dorești o ținută smart casual poți combina ultravioletul cu bleumarin (cel mai bine), dar și cu negru. Fie că optezi pentru o pereche de jeans skinny și un pulover sau o bluză, fie că alegi un pulover supradimensionat și o fustă vaporoasă, confortul de-a lungul întregii zile îți este asigurat.

cu ce ma imbrac, cucemaimbrac, ultraviolet, 2018, culoarea anului, combinatii, rosu

sursa foto: mohito/ zara

Dacă îți place să fii la modă și ești și o fire îndrăzneață, combină ultraviolet cu roșu. Poți să începi cu accesorizarea cu roșu până te mai obșnuiești cu ideea și apoi treci la combinații de piese. Sper ca propunerile mele să îți dea curaj.

cu ce ma imbrac, cucemaimbrac, ultraviolet, 2018, culoarea anului, combinatii, rochie de seara

sursa foto: Nissa

Sunt sigură că la evenimentele din această vară vom vedea multe ținute în culoarea anului. Este o culoare foarte frumoasă și este potrivită și pentru blonde și pentru brunete. Doar roșcatele ar trebui să fie atente cu dozarea acestei culori.

În ținutele de seară poți accesoriza ultravioletul cu argintiu și negru. Poți folosi și anumite nuanțe de auriu, dar nu prea solare și mai degrabă satinate decât lucioase.

Spor la shopping!

Cover foto: pixabay.com

Linkurile sunt valabile la data publicării articolului

Cu Ce Ma Imbrac

Author Cu Ce Ma Imbrac

More posts by Cu Ce Ma Imbrac

Leave a Reply