Nu știu voi cum sunteți, dar eu fac parte din categoria friguroaselor. Și, ca orice friguroasă care se respectă, nici nu îmi pot imagina iarna fără fular. Chiar și toamna sau primăvara am ceva la gât. Oricât de subțire, colorat să fie!

Am făcut un sondaj printre prietene și am constatat cu surprindere că există și purtătoare de fular, doar așa pentru că e în trenduri. Le recunoașteți ușor: fularul lor stă cumva foarte lejer, mai mult pe umeri decât pe gât.

Pentru toate categoriile am găsit câteva variante de pus la gât, fie că sunt utile, fie că sunt mai mult ornamentale.

  1. Eșarfa – cea mai subțire variantă a fularului. Este purtată de către  friguroase mai ales primăvara și toamna, și uneori, în iernile mai prietenoase. Poate fi făcută din țesături naturale ca bumbacul, inul sau lâna, dar de cele mai multe ori  sunt din țesături sintetice. Acrilul este des folosit.
cu ce ma imbrac, cucemaimbrac, fular, gri, roz, rosu, bej

sursa foto: mohito.com

2. Fularul – accesoriul serios de iarnă. Este confecționat din lână sau combinații ce au lână în compoziție. Cu cât procentul de lână este mai mare cu atât mai călduros este fularul.  Există și persoane alergice la lână sau care pur și simplu nu suportă senzația ușor înțepătoare pe care o dă aceasta pe piele. Pentru ele există multe variante sintetice.

cu ce ma imbrac, cucemaimbrac, fular, buline, inimioare,ciucuri, gri, roz, negru

sursa foto: mohito.com

3. O variantă la modă sunt fularele supradimensionate. Ele sunt purtate de cele mai multe ori ca element decorativ într-o ținută și mai puțin ca accesoriu practic.  Poți să alegi orice model, culoare sau combinație de culori, poți să le porți  la un pulover, la un sacou de stofă sau chiar la o haină de blană. Ele vor ieși sigur în evidență și vor fi chiar punctul central al combinației respective.

cu ce ma imbrac, cucemaimbrac, fulare supradimensionate, tucoaz, turquoise, galben, negru

sursa foto: zara.com

4. Au revenit în modă gulerele de blană. Variantele sintetice câștigă din ce în ce mai mult teren. Le poți  purta peste o geacă de piele sau doar peste rochie. Eu am găsit la Mango o variantă mai lată care acoperă foarte bine umerii și astfel  sunt mai călduroase.

cu ce ma imbrac, cucemaimbrac, guler de blana, albastru, bleu, bej

sursa foto: mango

5. Etola de blană – o alternativă mai lungă a gulerului, se poartă de obicei ușor căzută de pe umeri. Anul acesta Mango are multe  blănuri sintetice. La ei am găsit două variante de etole verzi, una cu șnur de satin și una cu fantă prin care poți să o petreci.

cu ce ma imbrac, cucemaimbrac, guler de blana, verde, alb, negru

sursa foto: H&M/mango

6. Încălzitor de gât sau neck warmer (parcă sună mai frumos în engleză) – tot o variantă a gulerului de blană, doar că are o destinație mult mai practică. Cel de la Zara este preferatul meu. Are două fețe, una de blană sintetică și una textilă. În plus, se prinde cu capse, deci nu alunecă.

cu ce ma imbrac, cucemaimbrac, guler de blana reversibil, negru, roz

sursa foto: zara

7. Șalul de blană – Cea mai confortabilă variantă, dar și cea mai spectaculoasă. Poți alege blana naturală căpușită luxos cu mătase, sau poți alege blana sintetică, eventual cu două fețe: una de blană și una textilă. Cu alte cuvinte o poți purta cu blana în afară sau cu blana spre tine.

cu ce ma imbrac, cucemaimbrac, sal de blana reversibil, negru, roz

sursa foto: zara

Orice ai alege, fie pentru o seară la teatru, fie pentru o zi pe pârtie sunt sigură că ai câteva preferate în acest sezon.

Pont: Gulerele de blană adaugă volum. Alege varianta potrivită pentru tine. Dacă ai umeri lați sau sâni mari și vrei totuși să porți blană alege ceva cu păr scurt.

Spor la shopping!

Cover photo by Remy Loz on Unsplash

Cu Ce Ma Imbrac

Author Cu Ce Ma Imbrac

More posts by Cu Ce Ma Imbrac

Leave a Reply