Ca să îi combat pe cei care susțin că rucsacul este un accesoriu sport sau de vacanță, vă propun 5 tipuri de ținute la se poate asorta cu succes un rucsac maro de piele. Desigur modelele sunt diferite și adaptate ținutelor, dar sunt maro și de piele.

1. Ținuta casual sport – de aici pornim. Este ținuta perfectă de vacanță și asocierea ei cu rucsacul de piele este cea mai firească. Ce articole poți purta? Este ținuta care permite orice tip de jeans, tricouri, cămăși cu carouri sau dungi, pulovere, cardigane, geci. Dacă vrei sa fii cool combină piese sport, cum ar fi vestă sau geacă subțire de fâș cu un  palton scurt de lână. Eu le-am găsit la Bigotti. Și tot la ei am găsit pantofii care combină ingenios piele cu piele întoarsă și cu material textil. Am ales un rucsac simplu cu închidere cu șnur și clape cu magneți de la un producător italian care face livrări și în România. Ai mai jos link-ul.

2. Ținuta casual – următoarea pe lista noastră. De aici excludem blugii, dar păstrăm tricourile, puloverele și, în general, tot ce este comod și confortabil. Pentru tipul acesta de ținută eu prefer un model mai elaborat de rucsac, adică unul cu mai multe detalii, iar de pantofii de la Bigotti m-am îndrăgostit instantaneu.

3. Ținuta smart casual – creștem puțin pretențiile. La acest tip de ținută putem combina doar anumite carouri și anumite dungi. Apare cravata ca element opțional. Dacă îți place să fii creativ, în astfel de ținute ai toată libertatea de exprimare. Sper că ești de acord cu mine că modelul de rucsac maro pe care l-am găsit este perfect pentru completarea acestei ținute. Despre pantofi nu mai zic nimic. Mă bazez pe faptul că o imagine face cât o mie de cuvinte.

4. Ținuta business casual – Acesta este un concept relativ nou și foarte greu de definit. Ideea de bază este: fără costum, dar și fără blugi. Elementul absolut necesar în ținuta business casual este sacoul. Cămășile folosite cu preponderență în aceste ținute sunt uni, albe sau în culori pastelate. Cămășile în carouri și dungi sunt prezente, dar în variante destul de discrete și în contraste cromatice mici. Există, desigur, și excepții.

 

5. Ținuta business – aici lucrurile sunt clare. Cu cât sunt mai formale ținutele cu atât mai clare sunt regulile. Culorile agreate pentru costum sunt bleumarin sau  gri. Se acceptă și negru, maro sau bej, dar doar în anumite condiții. Costumul poate avea două sau trei piese: sacou, pantalon și, opțional, vestă. Culorile pentru cămăși sunt alb sau bleu. Ca variație, în medii mai relaxate se acceptă nuanțe pastelate de roz sau lila. Cravata este obligatorie, iar culoarea și modelul ei sunt dictate de mediul în care lucrezi, de la foarte sobre, la foarte colorate. Batista este opțională.

Oricât de sobru ar fi mediul în care lucrezi, rucsacul simplu de piele este un accesoriu foarte potrivit. Mai ales dacă ești dependent de laptop. Pentru acest tip de ținută cei mai potriviți pantofi sunt cei clasici de piele. În loc de negru poți alege o nuanță închisă de bleumarin. Diferența este subtilă, dar efectul este garantat.

Sper că te-ai regăsit în cel puțin două dintre ținutele de mai sus. Oricum ar fi…

Spor la shopping!

Cover photo by Andrew Neel on Unsplash

Cu Ce Ma Imbrac

Author Cu Ce Ma Imbrac

More posts by Cu Ce Ma Imbrac

Leave a Reply