Mai mică, mai mare, de pus pe umăr sau tip poștaș, cu toarte sau fără, atunci când ieșim undeva ne luăm o geantă. Unele femei preferă să folosescă aceeași poșetă pentru mai multe ocazii, altele o schimbă în funcție de utilitate.

 

Un exemplu simplu: la serviciu avem o geantă mai încăpătoare, dar dacă ieșim seara la o întâlnire sau la un film ne luăm o gentuță mai mică, mai comodă în care să ne punem doar strictul necesar. Rămânem deocamdată la alegerea poșetei de zi, care trebuie să aibă cel puțin două calități: să fie suficient de încăpătoare și comodă.

1. Mărimea genții
Alegerea mărimii este dictată de cele mai multe ori de trenduri. Din punct de vedere estetic, ar trebui să ținem cont de proporțiile corpului nostru atunci când alegem dimensiunea genții. De exemplu gențile supradimensionate sunt potrivite pentru persoanele înalte, dar cele micuțe de statură vor fi dezavantajate de o astfel de alegere.

sursa foto: Louis Vuitton

2. Forma mânerelor
Faceți o alegere practică și optați pentru tipul de mânere care vă asigură cel mai bun confort de-a lungul zilei. Un tip de mâner rigid, cum este cel de lemn, s-ar putea dovedi incomod după un timp.

sursa foto: Gucci

3. Materialul
Aici e o discuție mai lungă și alegerea depinde de cele mai multe ori de buget. Există o gamă largă de opțiuni pentru material. Dacă vorbim de compoziție putem avea piele naturală versus piele sintetică sau diverși înlocuitori de piele, material textil – natural sau poliester, plastic/PVC/poliuretan. Apoi, dacă vorbim despre textură, gențile pot fi rigide sau flexibile, moi. Alegerea ține mult de gustul personal.

sursa foto: www.colehaan.com

4. Culoarea
Dacă sunteți genul comod care preferă să schimbe poșeta cât mai rar posibil, alegeți culori ușor de asortat. De exemplu negru sau gri pentru sezonul rece și bej sau roșu pentru sezonul cald.

Dacă sunteți fashioniste, știm cu toții că tot ce vă trebuie de fapt este un dresing mai mare în care să încapă cât mai multe genți.

Cu Ce Ma Imbrac

Author Cu Ce Ma Imbrac

More posts by Cu Ce Ma Imbrac

Leave a Reply